Když jsme vybírali prémiové kávy do degustačního dárkového balení, chtěli jsme opravdu jen ty luxusní kávy. Aby byla káva opravdu dobrá, musí být nejen z těch nejlepších oblastí, ale zároveň zrnka musí být z té nejvyšší kvality.
Protože kávovníky produkují různé velikosti zrn, různé kvality, tak jsou ty nejlepší a luxusní kávy ručně přebírány. Jejich nejlepší zrnka jsou pak označena kvalitou Grade 1. Do dárkového a degustačního balení jsme zvolili kávy právě této kvality a z oblastí, které dávají chuťově nejzajímavější kávy.
Pohled na město Boquete v Panamě - zdroj Istock
Panama Boquete
Oblast Boquete dodává jedny z nejlepších panamských káv. Ovocitější, středně plné tělo s jedinečně kořeněným charakterem. V chuti najdete tóny karamelu a citrusových plodů.
Kostarika
Naše Kostarika Tarrazú San Rafael je pěstována v regionu San Pablo & San Marcos. San Marcos je také hlavním městem kantonu Tarrazú a jednou z předních pěstitelských oblastí v zemi, díky své nadmořské výšce a vulkanické červené půdě bohaté na živiny.
Ruční sběr kávy na Kostarice - zdroj Istock
Zambie
Afrika je pravlastí kávy a její produkce neustále stoupá. V Zambii se kávovníky pěstují od padesátých let dvacátého století. Tato káva z oblasti Muchinga je výrazně aromatická, má plné tělo a výraznou chuť s příjemnou ovocnou kyselostí.
Kostarika, Kolumbie a Indie - káva Gourmet
Do výběru jsme zvolili také jednu kávovou směs, která je naprostým favoritem letošního roku. Gourmet má jemné aroma se sladší citrusovou vůní doplněné o kořeněnou dochuť a oříškovo-čokoládové podtóny. Právě vyšší podíl Kostarické kávy zaručuje Gourmetu zajímavou oříškovou dochuť. Při pražení jsou zelená zrna pražena zvlášť. Každá odrůda jednotlivě, to je důležité, aby bylo dosaženo nejvyšší kvality upražené kávy.
Kávy jsou zabalené v dárkové krabičce s kávovým motivem a přebaleny hedvábným papírem