Duše horkých lahodných nápojů. Tradiční a velmi populární nápoj v podzimním a zimním období. Horké červené víno kombinované s různým kořením či ovocem. Shlédněte náš oblíbený recept na tento voňavý nápoj. Co lepšího si připravit na večerní posezení u krbu a knihy? :)
Ingredience
- 2 pomeranče
- kůra z 1 citrónu + z 1 limetky (lepší z bio bez chemického ošetření)
- 250g cukru krupice
- 6 hřebíčků
- 2 celá skořice
- 3 bobkové listy
- 2 špetky muškátového oříšku
- 1 celý vanilkový lusk (rozříznutý podélně)
- 3 hvězdičky badyánu
- 2 láhve vašeho oblíbeného červeného vína (doporučujeme i v případě svařeného vína volit z kvalitních a vašich oblíbených vín)
Příprava
Dejte hrnec na mírný oheň, přidejte cukr, citronovou a limetkovou kůru a šťávu z pomerančů, chvilku promíchejte. Přidejte hřebíček, skořici, bobkový list, muškátový oříšek, vanilkový lusk. Vmícháme trochu vína (cca 200ml) a dusíme dokud se cukr nerozpustí a přivedeme k varu. Držíme ve varu cca 4 minuty, dokud se kapalina nepřemění v sirup. Tím nám vznikne voňavý základ pro svařené víno.
Když je sirup připraven, snížíme teplotu, přidáme badyán a zbytek vína. Na mírném ohni ohříváme cca 5 minut. Když je teplé, můžeme vyjmout koření a servírovat.