Také tak milujete čokoládu a máte vždy kousek po ruce? Tak to jsme spřízněné duše a tento recept budete zbožňovat jako já :-).
I přesto, že je často součástí našich domovů instantní balení horké čokolády, není nad to, vytvořit si skutečnou horkou čokoládu. Věřím, že si ji okamžitě zamilujete. Máte-li rádi chuť skutečné čokolády a horkého espressa bez zbytečně mnoho cukru, je toto určené přímo vám.
Recept je pro 4 hrnky čokolády. A doporučuji ji podávat s čerstvě ušlehanou šlehačkou, která nádherně doplní hustou konzistenci horké čokolády.
Složení:
- 1 šálek plnotučného mléka
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 2 čajové lžičky moučkového cukru
- 2x 35ml silného espressa
- 250g hořké čokolády, nejméně 72%, nalámaná na kousky
- 25Oml smetany ke šlehání pro přípravu šlehačky, pro servírování
Příprava:
Ve středně velkém rendlíku na mírném ohni míchejte - plnotučné mléko, smetanu, moučkový cukr a dvě espressa. Nedovolte, aby se směs začala vařit. Odstraňte kastrol ze sporáku a vmíchejte kousky čokolády. Míchejte dokud neroztají a poté vraťte směs na mírný oheň, aby se roztavili všechny kousky čokolády. Hotovo! Můžeme podávat :).
Podáváme teplé se spoustou šlehačky.
* Vyberte si nejlepší kvalitu čokolády, co jen můžete. Nápoj ponese chuť vámi vybrané čokolády.