Jablečný kávový koláč
Můj dezertový vítěz. Ovoce, káva a dezert, vše v jednom. A ještě ke všemu super rychlá příprava. Šťáva z jablek dává horní vrstvě jedinečnou texturu, zatímco pekanové ořechy dodávají pikantní chuti. Výjimečný dezert především pro ty, kteří milují kávu.
Ingredience:
- 125g másla
- ½ hrnku cukru
- 2 vejce
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 jablko nakrájené na malé kostičky
- ¼ šálku pekanových ořechů (nasekaných na menší kousky)
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
- 2 extra silná espressa 35ml
Příprava:
Rozměklé máslo ušlehejte s cukrem. Zašlehejte vejce s vanilkovým extraktem. Dále zašlehejte kávu. Zvlášť smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Opatrně přidávejte ke směsi z másla. Hotové těsto nalijeme na plech. Smícháme ořechy, jablka a skořici a dáme navrch těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180st. Cca 35-40 minut.