Pro přípravu kávy v moka konvičce použijte zrnkovou kávu, kterou umelete hrubostí jako na espresso do automatického kávovaru. Tedy střední hrubost mletí. Jestli nemáte mlýnek, kupte si kávu mletou, ale ideálně mletou přímo pro přípravu v moka konvičce. Pokud bude mít káva špatnou hrubost mletí nebudete z výsledku tolik nadšení, protože kávová extrakce neproběhne správně.
Vaše moka konvice je navržená tak, aby jste ji používali s plným množstvím vody i kávy. Například, pokud sítko naplníte kávou jen do poloviny, nebude správně fungovat. Kávu v sítku ale nijak nepěchujte. Pouze se pokuste srovnat hladinu mleté kávy do jedné roviny, aby kávová extrakce proběhla rovnoměrně. Do Moka konvice určitě nepoužívejte kávu instantní.
Pokud se rozhodujete, jaký použít druh kávy a z jaké země jsou nejlepší kávy do moka konvice, můžete si řídit podobnými pravidly, jako pro espresso. Do moka konvice nejsou ideální kávy kyselé, ovocité. Proto se vyhněte kávám světle praženým a kávám z oblasti Afriky.
Ideální jsou kávové směsi pro espresso, a určitě se nebojte vybírat i ze směsí, které obsahují podíl robusty. Pokud dáváte přednost kávám z konkrétní oblasti nesmíchané do směsi, tedy kávám jednodruhovým, pak doporučujeme země jako Sulawesi, Papua nebo Kuba. Skvělé jsou ale také kávy s Dominikánské republiky nebo oblíbená směs káv na espresso Tyto kávy mají čokoládové a karamelové tóny a v moka konvičce se budou skvěle vyjímat.
Nemůžete se rozhodnout jakou kávu do moka konvice?
Vyzkoušejte degustační sadu káv určených přímo pro přípravu kávy v moka konvici. Pokud zvolíte mletou kávu, bude káva umletá přímo pro tento typ přípravy.
Dárková sada nejlepších káv do moka konvičky